Directie/senior management

Doe- en denkkracht

Aan het begin brengt (interim) directeur of senior manager Alex Verstraeten met moderne analysetechnieken de interne en externe positie van de onderneming in kaart. Waar staat het bedrijf voor de korte en de langere termijn? Wat is de dynamiek tussen de kansen, bedreigingen, sterktes en zwaktes? Wat gaat goed en wat kan beter?

De analyses beginnen bij de (veranderende) markt, de klanten met hun behoeftes en de behoeftes daarachter. Hoe ziet de concurrentie er uit? Daarna volgen onder meer productie, logistiek, marketing & sales, HRM en inkoop. Daarnaast is het veel kijken en luisteren. Ligt de fabriek er netjes bij? Wordt de website actueel gehouden? Wat vinden de medewerkers van hun baan en bedrijf? Waar liggen de kansen om beter te werken en resultaten te bereiken?

Over volle breedte bedrijfsvoering

Dankzij een ruime operationele en commerciële ervaring kan Alex met zijn analyses inzicht bieden over de volle breedte van de bedrijfsvoering. Hij is zowel bedrijfskundig, bedrijfseconomisch als commercieel onderlegd.

Dat is ook nodig omdat de problematiek en uitdagingen van ondernemingen veelzijdig zijn. Sommige bedrijven zien kansen voor buitengewone groei, maar krijgen die niet benut. Andere staan onder hevige druk en moeten het roer omgooien. En weer andere hebben het lek nog niet boven, beseffen dat er iets moet gebeuren, maar weten alleen nog niet precies wat.

Doe- en denkkracht

Het verworven inzicht en overzicht vormen de basis voor de concrete strategische doelen. Daarna volgen onder meer verbeteracties en reorganisaties om die doelen te verwezenlijken. Dan komen doe- en denkkracht samen.

Alex Verstraeten werkt daarbij met de succesvolle verandermethodiek van John Kotter. Leidraad daarin is dat mensen de motor zijn voor verandering. De mensen leveren de prestatie. Zij krijgen energie door ze te inspireren en vertrouwen te geven. Door urgentiebesef te vestigen, een leidende coalitie te vormen en een visie en strategie te ontwikkelen. Door ze maximaal in staat te stellen om goed hun werk te kunnen doen. Dat ziet Verstraeten dan ook als een kerntaak.

Contacteer Alex